Ukrayna’ya gelen turist sayısı dört kat azalarak 2.7 milyonda kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

COVID -19 koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl Ukrayna topraklarına giren yabancı turist sayısı 2.7 milyona düştü.

2019 yılının aynı döneminde 10.7 milyon turist Ukrayna’yı ziyaret etmişti.

Ukrayna’daki Devlet Turizmi Geliştirme Dairesi’nin ( GART ) talebi üzerine Devlet Sınır Servisi tarafından hazırlanan rapora göre 2020 yılının ilk 9 ayında Ukrayna’ya giriş yapan yabancı turist sayısı bir önceki yıla göre dört kat azaldı.

Ukrayna Merkez Bankası’na göre, 2020 yılının dokuz ayı boyunca yabancı turistler Ukrayna’da bir önceki yılın aynı dönemine göre 27 kat daha az para harcadı.

Genel olarak, 2020’nin ilk 9 ayında yabancı ülke vatandaşlarının Ukrayna’daki harcamaları 244 milyon dolar olurken, 2019’un tamamında yabancı turistler Ukrayna’da 1.62 milyar dolar harcamıştı.

Aynı zamanda karantina ve kapalı sınırlar nedeniyle Ukraynalıların yurtdışı harcamaları da önemli ölçüde düştü. 2020’nin dokuz ayında bu rakam 3.26 milyar dolar oldu, bu da 2019’un ilk dokuz ayına göre 2.2 kat daha az. Aynı zamanda, bu miktarın çoğu artık Ukraynalı işçilerin yurtdışındaki harcamalarını oluşturmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com