Ukraynalıların tahliyesini konu alan “Nereden Nereye” belgeselinin fragmanı yayınlandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hollywood’un en büyük film ve televizyon medyası Deadline, Maçek Hamel’in yönettiği Ukraynalıların bombardımandan tahliyesini konu alan “Nereden Nereye” adlı belgesel için özel olarak bir fragman yayınladı.

Ukrayna tarafından filmin yapımcılığını üstlenen “435 FILMS” film şirketinden Anna Pelençuk “Fragman, filmin atmosferini ve Ukraynalıların büyük ölçekli işgal nedeniyle kendilerini içinde buldukları koşulları çok uygun bir şekilde aktarıyor. Dünya medyasının ilgisini çeken dünyanın en büyük film festivalinde Ukrayna seslerinin yayınlanması son derece önemli. Yönetmen Maçek’e altı ay boyunca tek başına mültecileri tahliye ettiği için ve tüm Polonya halkına savaş sırasında Ukraynalıları desteklediği için minnettarım” dedi.

Polonyalı yönetmen Maçek Hamela, Rusya’nın geniş kapsamlı işgalinin başlangıcından bu yana, insanları Çernigov ve Donetsk bölgeleri gibi tehlikeli bölgelerden kurtarmak için kendi tahliye programını başlattı. Bu gezilerden biri sırasında Maçek, insanların evden ve bazen de akrabalarından ayrılma kararıyla ilgili hikayelerini belgeleme fikrine kapıldı. “Nereden Nereye” filminin çekimleri böyle başladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com