Ukraynalılar bir Eylül’den itibaren online “Yeşil Kart” elektronik araç poliçesi çıkarabilecekler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

1 Eylül’den itibaren, Ukraynalı araç sahipleri elektronik ortamda “Yeşil Kart” uluslararası sigorta sözleşmeleri düzenleme fırsatına sahip olacaklar.

Ukrayna Motor (Nakliye) Sigorta Bürosu tarafından bildirilen mesajda, “Sigortacılar – MTSBU’nun (uluslararası Yeşil Kart sigorta sözleşmeleri yapma hakkına sahip şirketler) tam üyeleri, araç sahiplerine bu tarzdaki sözleşmelerini 1 Eylül’den itibaren elektronik ortamda yapma fırsatı sunacak” denildi.

Daria Dugina cinayetinin sorumluluğunu Ulusal Cumhuriyet Ordusu üstlendi

MTSU Genel Müdürü Vladimir Şevçenko “Savaşın başlamasıyla birlikte, sigortacıların, yurtdışına arabayla gitmek zorunda kalan Ukraynalıların hayatını kolaylaştırmak için uluslararası sigorta sözleşmelerinin uzaktan akdedilmesi olasılığını getirdiğini hatırlatmama izin verin.” dedi.

Ayrıca “Yeşil Kart” uluslararası sigorta sözleşmesinin, sigortalının tercihine bağlı olarak kağıt veya elektronik ortamda akdedilebileceği de vurgulanmıştır.

Bildirildiği gibi, savaşın başlangıcından bu yana Ukraynalılar, Yeşil Kart politikası olmadan Polonya, Slovakya, Macaristan ve Moldova sınırlarını kendi arabalarıyla geçme hakkına sahipti. Nisan ayında, Batılı ülkeler Ukrayna sınırını geçerken yeşil kart sigorta zorunluluğunu yeniden getirmeye başladılar

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com