Ukrayna’da ilk kez ülkenin yanlış yöne gittiğine inananların sayısı arttı (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Bir nükleer saldırı bile korkutmuyor: Ukraynalıların yüzde 89'u savaşa devam etmeye hazır

Şubat 2024’te, Aralık 2023 ile karşılaştırıldığında ülkede işlerin doğru yönde gittiğine inanan Ukraynalıların oranı %54’ten %44’e düştü.

Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü’nün (KIIS) 5-10 Şubat 2024 tarihlerinde yapılan anketin raporunda “Ukrayna’da işlerin doğru yönde ilerlediğine inananların payı azalmaya devam ediyor ve Aralık 2023 ile karşılaştırıldığında ilk kez işlerin gidişatının yanlış yönde olduğuna inananların sayısı artıyor.” denildi.

Aralık 2023’teki yüzde 32 olan oran, Şubat 2024’te yüzde 46’ya yükseldi.

Batı Ukrayna sakinleri daha eleştirel düşünüyor; %55’i işlerin gidişatının yanlış olduğunu düşünürken, %35’i doğru olduğunu düşünüyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Aynı zamanda diğer bölgelerde işlerin gidişatını doğru bulanların sayısı biraz daha fazla.

5-10 Şubat 2024 tarihlerinde KIIS, Valery Zalujniy‘nin olası istifasıyla ilgili soruların eklendiği tüm Ukrayna kamuoyu anketi “Omnibus”u gerçekleştirdi. Ankette, rastgele cep telefonu numarası aranarak Ukrayna’nın tüm bölgelerinde (Kırım hariç) yaşayan toplam 1202 katılımcıya anket uygulandı. 8 Şubat’a kadar, yani V. Zalujniy’nin istifasından önce 874 görüşme yapıldı. Geriye kalan 328 görüşme ise 9 ve 10 Şubat’taki istifa sonrasında gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com