Ukrayna, turist çekmek için vize ücretlerini 4 kat düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’ya giriş için vize verme ve kendi topraklarından transit geçiş kurallarında değişiklikler yaptı. Daha önce 85 dolar olan vize ücreti 20 dolara düşürüldü.

Ukrayna Bakanlar Kurulu tarafından 19 Ağustos’taki toplantıda kabul edilen karar gereğince vize ücreti 85 dolardan 20 dolara düşürüldü .

Kararnameye göre, e-Vizelerin çeşitliliği de arttırıldı. Tek girişlik e-vize yanında çift girişlik e-vize de çıkartıldı.

Daha önce 85 dolara verilen e-vizede yapılan değişiklik şu şekildedir:

  • Tek seferlik e-vize: 20 dolar;
  • İki seferlik e-vize: 30 dolar.

Ayrıca, başvuru sahibinin tercihine göre olağan veya acil şekilde bir e-vize başvurusu seçeneği sunulmakta olup, acil vize taleplerinde ücret iki katına çıkartılmaktadır. Daha önce 9 güne kadar süren e-vize için ise olağan prosedür 3 işgünü, acil prosedür ise 1 işgününe düşürülmüştür.

Bugün itibariyle Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, 48 devletin vatandaşı için 85 $ ‘lık bir tarife oranında tek seferlik e-Vizeleri işlemektedir.

Belgede, “e-Vizelerin mevcut ücretleri ve bunları yalnızca tek bir giriş için kullanma olasılığı, yabancıların Ukrayna’ya basitleştirilmiş girişini engelleyen faktörler tarafından belirleniyor” denilmiştir. Dışişleri Bakanlığı’na göre 2019 yılında toplamda 2.975 milyon dolar karşılığında 35 bin elektronik vize verildi. Ücretlerin düşürülmesi bu miktarın 975 bin dolara düşmesine neden olacak. Ancak Dışişleri Bakanlığına göre, e-Vize verme prosedürünün basitleştirilmesi talebi (ve buna bağlı olarak yolcu sayısını) en az 2-2.5 kat artıracaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com