Ukrayna talep edildiğinde Biden davasında ABD’ye yardım etmeye hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD savcılarının Kiev ile işbirliği yapmasını talep etmesi halinde, Ukrayna, ABD eski başkan yardımcısı Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ın durumunu soruşturmak için ABD ile ortak bir araştırma ekibi kurmaya hazır.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Japon Kyoto News ile yaptığı röportajda bunları söyledi.

Zelenskiy “ABD savcıları uluslararası hukuka dayalı soruşturma işbirliğini talep ederse, yerli yasalara uygun olarak, Ukrayna ortak bir soruşturma komitesi kurmaya hazırdır. Ukrayna, başkanlık seçimleriyle bağlantılı skandallara karışmamalı.” dedi.

Zelensky daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisine baskı uyguladığı veya toplantıları için herhangi bir koşul getirdiği yönündeki iddiaları ise reddetti.

Bakınız: Zelenskiy, Trump’ı Ukrayna’yı davet ediyor

ABD ve Ukrayna cumhurbaşkanları arasında 25 Temmuz’daki Ukrayna’daki Biden’le ilgili soruşturma hakkında yapılan bir telefon görüşmesi Kongre’nin Trump’ı görevden azletme soruşturmasına yol açtı.

25 Eylül’de, Beyaz Saray, Trump’ın Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin bir kaydını yayınladı.

Trump’a göre, Biden, oğlu Hunter Biden’in yönetim kurulu üyeliği yaptığı Ukrayna enerji şirketi Burisma’ya yönelik soruşturmayı durdurdu. Zelenskiy, durumdan haberdar olduğunu ve yeni bir başsavcıyla “işleri yoluna koyacağını” söyledi.

Zelenskiy daha sonra Ukrayna’nın Biden’in oğlunu içeren bir olayı soruşturmak ya da soruşturmamak zorunluluğu olmadığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com