Dünya Bankası, yabancıların Ukrayna devlet tahvillerine ilgisini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Bankası 2019 yılında yabancıların Ukrayna devlet tahvillerine ilgilerini makroekonomik istikrar ve yüksek faiz oranı ile açıklamaktadır.

Finance.ua’nın haberine göre, Dünya Bankası ekonomisti Anastasia Golovaç bir televizyon röportajında “Yabancılar, Ukrayna’daki makroekonomik durumun istikrar kazandığını, ancak menkul kıymetlere olan faiz oranlarının hala yüksek olduğunu görüyorlar. Dolayısıyla devlet tahvillerimizin iyi bir yatırım olduğu düşünülmektedir.” dedi.

Ona göre, bu durum Maliye Bakanlığı’nın kamu borcunu yeniden finanse etme sorununu çözmesine ve borçlanma maliyetini azaltmasına izin verdi. Buna karşılık, Merkez Bankası altın ve döviz rezervlerini yeniledi.

“Ancak portföy yatırımı yeterli değil. Bu para, reel sektöre bir katkı değildir, çünkü iş yaratmaz, ekonominin büyümesine katkıda bulunmaz.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com