Ukrayna Rusya’ya barış teklif edebilir mi: Zelenskiy yanıtladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak açıkladı: Ukrayna çok yakında Patriot, Abram ve Leopar'ı alacak

Zelenskiy, Ukrayna’nın hiçbir durumda Rusya’ya barış teklif etmeyeceğini, çünkü bunun “ültimatom teslimiyet taleplerini yerine getirmek anlamına geldiğini” vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Danışmanı Mikhail Podolyak Kanal 24 ile yapılan bir röportajda Ukrayna’nın Rusya’ya sunabileceği tek şeyin savaşı kaybetmek olduğunu vurgulayarak “Ukrayna, hiçbir durumda Rusya ile bir tür barıştan bahsedemez. Çünkü Ukrayna, topraklarını işgalden kurtarıyor, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tam olarak sağlamak için Rusya’ya karşı savunma savaşı yürütüyor. Bu nedenle Ukrayna’nın hiçbir şey sunması mümkün değil. Siz Rusya olarak, başka bir ülkeye savaşla giriyorsunuz, onu yok ediyorsunuz, birçok savaş suçu işliyorsunuz, o zaman ya kaybedersiniz ya da kategorik olarak istemediğiniz tüm bunların sorumlusu olursunuz.” dedi.

Vladimir Zelenskiy‘nin “Rusya’nın sunduğu barış ve müzakere süreçlerinin olmadığı” görüşünü bir kez daha tekrarlayarak “Ukrayna pazarlık yapamaz ve fiilen teslimiyet imzalayamaz. Ukrayna bunu yapmayacak; Rusya kaybedene kadar siz ve ben sonsuz bir savaş içinde olacağız. Bunu anlamalıyız. Evet, bu savaşta operasyonel duraklamalar olabilir, biz de bunu yaşadık. Artık operasyonel duraklamalar çok daha kısa olacak ve siz ve ben, Rusya’nın hataları üzerinde bazı çalışmalar yapacağı, savaşın tamamen farklı bir aşamasına sahip olacağız” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Podolyak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının sadece Putin’in değil, Rusya Federasyonu’nun tüm halkının savaşı olduğunu da hatırlatarak “Putin’in hiçbir konuda anlaşmasına gerek yok, öldürmek istiyor. Sadece Putin değil, çok sayıda Rus da onları küçük düşürdüğümüz için bizden şiddetle nefret ediyor. Rusya’nın büyüklüğü olmadığını gösterdik. “Büyük” diye bir şey yok. Rus dünyası 21. yüzyılda Rusya diye büyük bir şey yok. Bizden şiddetle nefret ediyorlar ve bu nefreti çok sayıda Ukraynalıyı öldürmek dışında telafi edemeyecekler” diye vurguladı ve Ukrayna’nın “kendi topraklarımızda Rusya’ya ait her şeyi yok etmesi gerektiğini” ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com