Ukrayna, Rusya Federasyonu’na ihracatta tam ambargo başlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, Rusya’ya ihracatı yasaklama ile ilgili alınan kararın olumsuz ekonomik sonuçları olmayacağına ve Ukraynalı şirketlere Rusya Federasyonu’ndaki işletmelerle sözleşmeleri yerine getirmeme konusunda yardımcı olunacağına belirtti.

27 Eylül’de Bakanlar Kurulu, “Ukrayna’dan Rusya Federasyonu gümrük bölgesine mal ihracatını yasaklama hakkında” bir karar kabul etti.

Bu karar, Ukrayna’dan dış ekonomik sözleşmeler kapsamında Rusya Federasyonu’na yönelik malların ihracatının yasaklanmasını sağlamaktadır.

Karar, ülkede sıkıyönetim sona erene / iptal edilene ve Rusya tarafında düşmanlıkların sona erdiği güne kadar yürürlükte kalacak.

Roş Aşana için Uman’a ulaşan Hasidi hacıların sayısı 23 bine yaklaştı

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko Rusya’ya yönelik yaptırım baskısını sürdürüyoruz. Bu karar, birçok ekonomik etki aracından bir diğeri. Yaptırımların yalnızca askeri bir tehdide yanıt vermenin değil, aynı zamanda gelecekte saldırganlığı önlemenin bir yolu olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Rusya Federasyonu’na mal ihracatının, tam ölçekli Rus işgalinin başlangıcından bu yana fiilen durdurulduğunu vurgulayan bakan yapılan şeyin yasal düzeyde sabitlenmesi olduğunu da belirtti.

Hükümet, alınan bu kararın Ukrayna için olumsuz ekonomik sonuçları olmayacağından ise emin.

İstatistiklere göre, Mart-Haziran 2022 döneminde, Ukrayna mallarının Rusya Federasyonu topraklarına ihracatı sadece 4.2 milyon dolar oldu.

Bakanlar Kurulu ayrıca ihracat ambargosunun, Rusya Federasyonu’na bağlı kuruluşlara karşı sözleşmeden doğan yükümlülükleri olan Ukraynalı şirketlerin, sözleşmelerin yerine getirilmemesi konusunda yasal netlik oluşturmalarına ve diğer pazarlarda faaliyetlerini yoğunlaştırmalarına yardımcı olacağına inanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com