Ukrayna hükümeti 60 yaş üzerine zorunlu izolasyon getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet, 2 Nisan’da “Ukrayna’daki koronavirüsün neden olduğu akut solunum yolu hastalığı COVID-19’un yayılmasını önleme hakkında” kararnamede yapılan ilgili değişiklikleri onayladı.

Karar metnine göre hükümet, “resmi görevleri ile ilgili olarak kişisel koruyucu ekipman giyen kişiler dışında, COVID-19 hastası ile temasta bulunan kişiler; enfeksiyon şüphesi olan kişiler veya COVID-19 hastası olan ve hastaneye yatmayı gerektirmeyenlerin kişilerin yanı sıra, COVID-19’un yayılmasını önlemek için kritik tesislerin çalışmasını sağlama ile ilgili faaliyetler yürüten insanlar hariç olmak üzere 60 yaşını aşan kişiler için zorunlu izolasyon” getirmiştir.

Buna ek olarak, kendi kendine izolasyona atanan kişi, kendi kendine izolasyonun yerini ve iletişim araçları (telefon numarası), sağlık durumu ve kronik hastalıklar hakkında bilgi vermelidir. Bu bilgiler ilgili bilgi sistemlerine, özellikle Birleşik Devlet Web Portalı’nın mobil uygulaması üzerinden elektronik ortama girilir.

Tecrit yeri, iletişim bilgileri ve tecrit rejimine uyulmaması hakkında yanlış bilgi verenler idari olarak sorumlu tutulacak ve eğer üçüncü tarafların ölümü de dahil olmak üzere ciddi sonuçlara yol açan öz izolasyon rejiminin ihlal edilmesi durumunda cezai sorumluluk altına girecektir.

İzolasyona ihtiyaç duyanlara, başkaları tarafından izolasyon döneminde bakmak mümkün değilse, bireysel tecrit yerine 2 km’den fazla olmayan bir mesafede bulunan gıda, hijyen ürünleri, ilaçlar, tıbbi cihazların satış yerlerini ziyaret etmelerine maske dahil tedbirlerini almak suretiyle izin verilir.

Kaynak: interfax.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com