Ukrayna Hava Kuvvetleri, üç Rus Su-34’ün imhasına ilişkin yorumda bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Üç Rus Su-34’ün düşürülmesinin, uzun süredir düşman kayıpları istatistiklerine girmeyen uçaklarla ilgili iyi planlanmış bir operasyon olduğunu ve böyle bir uçağın fiyatının en az 50 milyon dolar olduğunu belirtti.

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy Ignat operasyonun Hava Kuvvetleri Komutanı tarafından planlandığını belirtti. Aynı zamanda “zekice planlanmış bir operasyon” daha olduğunu hatırlatarak “Biliyorsunuz kuzeyde üç helikopter ve iki Rus uçağı aynı anda imha edildi, Odessa bölgesinde de iki tanesi imha edildi. Ve bu kez güney yönünde üç uçak birden imha edildi. Bu uzun süredir olmamıştı. Su-34 uzun süredir ortalıkta yoktu, yeniden kayıp istatistiklerimize girdi.” dedi.

Hava Kuvvetleri sözcüsü, düşmanın bu türden onlarca uçağı bulunduğunu ve üretmeye devam ettiklerini kaydederek “Bu, Su-35’in yanında en yeni uçaklardan biri, bir savaş uçağı” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ignat aynı zamanda mürettebatı iki pilottan oluşan çok amaçlı bir uçak olduğunu belirterek “İşgalciler böyle uçaklarla güdümlü hava bombaları ve füzelerle saldırıyor. Bu oldukça pahalı, modern bir uçak… On milyonlarca dolar. Uçakların üzerine fiyat etiketi koymuyorlar. Bu rakam değişebilir. Ancak böyle bir uçağın maliyetinin 50 milyon dolardan aşağı olamayacağını düşünüyorum.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com