The Sun: Ukrayna, Kırım Köprüsü’nü Temmuz ortasına kadar yıkacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
GUR: Kırım Köprüsü, Ukrayna birlikleri için meşru bir hedeftir

Storm Shadow füzeleri, deniz dronları ve F-16’lar tarafından köprünün cehennem gibi bombardımanı sonunda Rusya’nın Kırım’a olan tek kara köprüsü parçalanacak.

The Sun‘ın kaynaklarına dayandırdığı haberinde saldırının bu yılın Temmuz ortasında, Batılı savaş uçaklarının gelmesiyle gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ukrayna ordusu, Vladimir Putin’in en sevdiği köprünün Temmuz ortasına kadar yıkılacağını açıkladı.

Değeri birkaç milyar dolar olan yapı, Storm Shadow füzeleri, deniz dronları ve Batı F-16 savaş uçaklarının yaylım ateşiyle yok edilecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Saldırı için en az 20-40 füze gerekiyor.

Haberde “Ukrayna için bu bir numaralı hedef; 10 yıllık Rus işgalinin tuhaf bir göstergesi. Bunun yok edilmesi, Karadeniz’deki savaşın kazanılmasında, Rus askeri malzemelerinin ana yolunun kapatılmasında ve Putin’in askeri makinesinin bloke edilmesinde önemli bir adım olacaktır.” diye yazıldı.

Kerç Köprüsü kalıcı olarak yıkılırsa Moskova ana askeri ikmal hattını kaybedecek. Amaçlardan biri sembolik, diğeri ise Karadeniz Filosunun ikmalini engellemek, Rus birliklerinin bağlantısını kesmek ve onları yarımadanın dışına sürmek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com