ISW analisti: Ukraynalıların Rus hava sahasındaki uçakları düşürmesine izin verilmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'ya iki hava savunma sistemi daha geldi

ISW analisti George Barros, siyasi olarak ABD’nin Ukraynalıların bunu yapmasına izin vermediğini ve bunun bir hata olduğunu kaydetti.

Voice of America ile bir röportaj yapan Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nde uzman George Barros Ukrayna’nın Rus hava sahası için savaşması gerektiğini ve Patriot hava savunma sistemlerinin bu hedeflere ulaşmanın en kolay yolu olduğunu belirtti.

ABD’nin Ukraynalılara sağlayabilecek çok sayıda Patriot’u bulunduğunu kaydeden Barros “Yapılması da önemli olan şey, tabiri caizse, Rusya Federasyonu içindeki dokunulmazlık alanını ortadan kaldırmaktır. Haritaya bakarsanız, Harkov’un Belgorod ve Voronej’e göre konumuna bakarsanız, hava bombalarının menzili 40-70 km, Rus uçaklarını henüz Rus hava sahasındayken, Harkov’a yaklaşırken vurmanız gerektiğini anlayacaksınız.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusya içerisinde füzelerin ve uçakların Rus hava sahası içerisinde vurulmasının engellenmesi üzerine Barros “Siyasi olarak ABD, Ukraynalıların bunu yapmasına izin vermedi ve bu bir hatadır. Ukraynalıların, hava bombası atmak için sınıra yaklaşmadan önce Rus hava sahasındaki uçakları düşürmelerine izin verilmeli. Onları engellemek çok zor. Patriot’ların piyasaya sürülmesinden sonra bunun iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.” diye vurguladı.

Barros, Sovyet dönemi taktik uçaksavar silahları Strela veya OSA sistemleri de dahil olmak üzere başka sistemlerin de bulunduğunu ve bunlar için mühimmatın da gerekli olduğunu kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com