Slovakya, 13 MiG-29 savaş uçağını Ukrayna’ya devrediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Slovakya, 13 MiG-29 savaş uçağını Ukrayna'ya devrediyor

Slovak hükümeti Ukrayna’ya uçak göndermeyi onayladı.Slovakya, 13 MiG-29 savaş uçağını Ukrayna’ya devredecek.

Slovakya Başbakanı Eduard HegerSlovak hükümeti Ukrayna’ya 13 MiG-29 gönderilmesini onayladı. Sözler tutulmalı… Ukrayna’nın kendisini ve tüm Avrupa’yı Rusya’dan koruyabilmesi için askeri yardım olarak iyi ki diğerleri de aynısını yapıyor.” diye yazdı.

MiG-29, dördüncü nesil çok amaçlı bir avcı uçağıdır. Güdümlü füzeler ve yerleşik bir silahtan ateşle her türlü hava hedefinin imhası ve ayrıca görsel görünürlük koşullarında güdümsüz imha araçları kullanılarak yer hedeflerinin imhası için tasarlanmıştır.

Ukrayna’ya askeri yardım – son haberler

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ilk dört MiG-29 uçağının Ukrayna’ya devredileceğini duyurdu. Toplamda, Varşova Ukrayna’ya bu tür 10 uçak teslim etmeyi planlıyor.

Aynı zamanda ABD, İngiltere ve diğer ülkeler hala Ukrayna’ya uçak teslim etmeyi reddediyor. Özellikle ABD Başkanı Joe Biden, Kiev’in henüz uçağa ihtiyacı olmadığını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com