Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşı 12 havaalanını ve 1000’den fazla eğitim kurumunu yok etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı 12 havaalanını ve 1000'den fazla eğitim kurumunu yok etti

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna’nın yeni bir Avrupa geleceği inşa etmek için öncelikle 200’den fazla işletmeyi, 12 havaalanını ve 1000’den fazla eğitim kurumunu ve diğer yıkılan altyapıyı yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

Çarşamba günü Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Ukrayna Meclisi’nde bir tartışma sırasında konuşan Şmigal dört aşamalı planın ilk sırasından bahsederken “Amacımız, 200’den fazla fabrika ve büyük işletmeyi, 12 havaalanını ve 1000’den fazla eğitim kurumunu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında yıkılan veya ele geçirilen 300’e yakın köprü ve üst geçidi restore etmek.” dedi.

Mariupol’de bir binanın bodrumunda 200 ceset bulundu

Şmigal, çatışmalar sırasında yaklaşık 25 bin kilometrelik yolun hasar gördüğünü, 40 milyon metrekare konutun tahrip olduğunu sözlerine ekledi. Başbakan, aynı zamanda kayıpların nihai olmadığını, Rusya tarafından başlatılan savaşın yarattığı zararın her geçen gün boyutlarının arttığını söyledi.

Ona göre, Rus savaşının Ukrayna ekonomisine verdiği zarar 600 milyar dolara ulaştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com