Rusya, Ukrayna’daki sivil alanlara, askeri hedeflere göre 60 kat daha fazla saldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya, Ukrayna'daki sivil alanlara göre askeri hedeflere göre 60 kat daha fazla saldırdı

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC), Ukrayna’nın tam ölçekli işgalinin 5. ayında, saldırgan ülke Rusya’nın sivil alanlara, askeri alanlara göre 60 kat daha fazla saldırdığını açıkladı.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’ndeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Vladimir Putin‘in “Rus ordusu hiçbir sivil nesneye saldırmaz” açıklamalarının aksine, savaşın 5 ayı boyunca Rusya sivil nesnelere askeri nesnelerden neredeyse 60 kat daha sık saldırdı. Rakamlarla bu, sivillere yönelik 17.3 bin saldırı anlamına geliyor. Askeri olanlar ise yaklaşık 300. Hepsinden önemlisi de, işgalciler cephe hattı boyunca yer alan şehirlerin sivil altyapısına saldırıyorç” dedi.

Zelenskiy: Rusya, bir terör devleti olarak tanınmalıdır

Kremlin’in, bombardımanla halkı direnmeyi bırakmaya ve “Kiev rejimine” karşı seslerini yükseltmeye teşvik etmesini beklediğini belirterek “yanmış toprak” stratejisinin Rus ordusunun ülkenin derinliklerine mobil sızma gruplarının başarısız girişiminin yerini aldığını söyledi.

Bugüne kadar Mariupol, Harkov, Çernigov, Buça, Severodonetsk ve Lisiçansk’ın tüm konut stokunun %50’sinden fazlası hasar gördü veya yok edildi. Evsiz kalan Ukraynalıların sayısı şimdiden 3.5 milyon kişiyi veya ülke nüfusunun %8’ini aşıyor.

Hastaneler, eğitim kurumları ve kültürel yapılar Rus saldırılarının hedefi haline geldi. Ülke genelinde 830’dan fazla sağlık kurumu, 2,129 eğitim kurumu ve 530’dan fazla kültür ve sanat binası hasar gördü.

Ayrıca, sivil nesnelerin hedef haline gelmesinin bir sebebi de, Rus silahlarının düşük doğruluğa sahip olması, eski veya yanlış verilerin kullanılmasıdır. Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na göre, Rus füzelerinin %70’inden fazlası amaçlanan hedefleri vurmuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Ancak, sebepleri ne olursa olsun, dünya çapında “yanmış toprak” stratejisi, Kremlin liderliğinin cevap vermesi gereken bir savaş suçu ve terörizm olmaya devam ediyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com