Rusya, Ukrayna’da şimdiden 40 bin üzerinde askerini kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya dönük tam ölçekli işgalinin başlamasından bu yana 40 bin üzerinde askerini kaybetti.

Bu konuda bir video mesaj yayınlayan Vladimir ZelenskiyDört aydır Rus devleti, işgal birliğinin kayıpları hakkında vatandaşlarına herhangi bir bilgi iletmedi, hatta sansürlendi. Tamamen sessizler. Siyasi ve askeri düzeyde sayısız röportaj ve konuşmada hiçbir şey yayınlanmadı veya söylenmedi. Bununla birlikte, bu sayı zaten neredeyse 40.000 (26 Temmuz verisi). Rus ordusunun 24 Şubat’tan bu yana kaybettiği insan sayısı bu kadar. Ve on binlerce yaralı ve sakat insan var” dedi.

NATO, Ukrayna’ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Rusya’da herhangi bir bağlantısı olan veya toplumları üzerinde etkisi olan herkesi bu gerçeği ellerinden geldiğince herkese iletmeye çağıran Cumhurbaşkanı “Yalnızca 40 bin işgalci öldürüldü” dedi.

28 Temmuz itibariyle Rusya’nın 40 bin 230 askeri öldürüldü. 1,742 tankını, 3,979 zırhlı aracını, 222 uçak ve 190 helikopterini kaybetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com