Kiev’deki Ocean Plaza alışveriş merkezi sonunda kapandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev alışveriş ve eğlence merkezi Ocean Plaza sonunda çalışmayı durdurdu. Alışveriş merkezi aslında 24 Şubat’ta kapandı, ancak içinde bulunan Auchan süpermarketi çalışmaya devam etmişti.

Süpermarketin daha sonra faaliyetlerine yeniden başlamayı planlayıp planlamadığı bilinmiyor. Aynı şey alışveriş merkezindeki diğer mağazalar için de geçerlidir. Ocean Plaza’nın basın servisi de alışveriş merkezinin kapanışı hakkında yorum yapmadı.

Ukrayna’da “Yeşil Kart” sigorta fiyatları yüzde 26 artırıldı

Bilindiği üzere Ocean Plaza’nın sahibi olan şirketin hakim hissesi, Rusya Federasyonu lideri Vladimir Putin‘e yakınlığıyla bilinen oligark Arkady Rotenberg‘in ailesine ve ortaklarına ait.

Ukrayna’da Rusya Federasyonu’nun işgali ile bağlantılı olarak Rus mallarına el koyma süreci de devam ediyor.

Şubat ayında, İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşçenko, Rusların mallarına el konulmasının Kiev’deki Ocean Plaza alışveriş merkezinden başlayacağını söylemişti. Bunun Temmuz sonu itibariyle olup olmadığı bilinmiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com