Ruslar, 400 binden fazla askerini Ukrayna topraklarında yoğunlaştırdı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ruslar, 400 binden fazla askerini Ukrayna topraklarında yoğunlaştırdı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov’un açıklamasına göre şu anda Ukrayna topraklarında 400 bin Rus askeri bulunmakta ve bu sayı sadece cephenin belirli sektörlerindeki operasyonlar için yeterlidir.

Yusov, Kiev TV kanalında yayınlanan açıklamasında “Kuvvetler cephenin belli bölgelerindeki bireysel operasyonlar için yeterli. Ve Ukrayna’daki geçici işgal altındaki topraklarda 400 binden fazla Rus askeri personeli olduğunu biliyoruz. Ve tabii ki bu hatırı sayılır bir rakam.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ona göre Ukrayna topraklarında büyük miktarda düşman silahı var. Aynı zamanda yeni silahlar etkinleştirilerek cepheye ulaştırılıyor.

Rusya’da seferberliğin devam ettiğini, yaz boyunca sürdüğünü de kaydeden Yusov “22 Şubat’ta yaşanan senaryonun tekrarından bahsetmiyoruz. Ancak bazı bölgelerde evet, düşman belirli bölgelerde saldırı yürütmeye devam edecek” diye özetledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com