Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna’ya yardım etmek isteyen yabancı uyruklulara çağrı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukraynalılarla birlikte Rus işgalcilerini püskürtmeye hazır olan yabancılardan oluşan Ukrayna Uluslararası Bölgesel Savunma Lejyonu adlı yeni bir birimin kurulduğunu duyurdu. Gönüllüler nasıl katılabilir?

Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan metni Türkçeye çevirerek sunuyoruz.

24 Şubat 2022 sabahı erken saatlerde Rusya, Ukrayna’ya karşı yeni bir askeri operasyon başlattı. Bu haksız, suç içeren ve alaycı bir istiladır. Rus ordusu ise çok aşağılık taktikler izliyor. Füzeler ve toplar tarafından tahrip edilen konutlar, dünyanın bizimle birlikte işgal girişimini durdurması için nihai argümandır.

Ukraynalılar vatanlarını savunma, Avrupa’yı savunma, medeniyet değerlerini savunma cesaretine sahiptir. Ancak bu sadece Rusya’nın Ukrayna’yı işgali değil, Avrupa’ya karşı bir savaşın başlangıcıdır. Avrupa’nın birliğine karşı. Avrupa’nın temel insan haklarına aykırı bir girişim. Kıtada bir arada yaşamanın tüm kurallarına aykırı.

Rus ordusunun Ukrayna’yı işgalinin üçüncü gününde neler oldu?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın dostu olan tüm yabancı ülke vatandaşlarına hitap etti. Avrupa’da ve dünyada güvenliğin savunmasına katılmak isteyen herkes gelip 21. yüzyılın işgalcilerine karşı Ukraynalılarla yanyana durabilir.

10 Haziran 2016 № 248 tarihli Ukrayna Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile onaylanan Yabancılar ve Vatansız Kişiler Tarafından Silahlı Kuvvetlerde Askerlik Hizmetine İlişkin Yönetmelik uyarınca, yabancılar Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne gönüllü olarak katılma hakkına sahiptir.

Bu bağlamda, Ukrayna liderliği, Rus işgalcilere karşı direnişe katılmak ve dünya güvenliğini korumak isteyen tüm yabancıları ülkeye gelmeye ve Bölgesel Savunma Kuvvetleri saflarına katılmaya davet ediyor. Bunun için ayrı bir yabancı birimi oluşturuldu: Ukrayna’nın Uluslararası Bölgesel Savunma Lejyonu.

Bu, Ukrayna’ya verdiğiniz desteğin en önemli kanıtı olacaktır.

Uluslararası Lejyon’a kayıt ve tüm ayrıntılar için lütfen ülkenizdeki Ukrayna Büyükelçiliği Savunma Ataşesi ile iletişime geçin (iletişim bilgilerini Büyükelçiliklerin web sitesinde bulabilirsiniz).

Barışa bir şans verelim ve Ukrayna’yı savunalım, işgalcileri birlikte durduralım!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com