Ukrayna ile Rusya arasındaki petrol transit sözleşmesi 10 yıl uzatıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Rusya, Ukrayna üzerinden petrol taşımacılığı hizmetleri sağlama anlaşmasını, yaptıkları ek bir anlaşma ile 1 Ocak 2020’den geçerli olmak üzere 10 yıl uzattı.

Anlaşma, Ukrtransnaft Genel Müdürü Nikolai Gavrilenko ve Transneft Başkan Yardımcısı Sergey Andronov tarafından imzalandı.

Belgenin imzalanması, 27 Kasım 2019 tarihinde Ukrtransnafta ve Naftogaz Ukrayna’nın kararına uygun olarak gerçekleşti. Sözleşmenin uzatılmasına ek olarak, Ukrtransnafta ve Transneft arasında yapılan ilave bir anlaşma , bölgedeki petrol taşımacılığı hizmetleri için pazardaki mevcut değişiklik durumunu dikkate alarak bazı hükümlerini güncellemektedir.

Bakınız: Gazprom Ukrayna’dan Geçişi Durdurursa Naftogaz’ın “B planı” Var

Aynı zamanda “Ukrtransnafta ve Transneft arasındaki işbirliğinin ilkeleri, özellikle, verilen hizmet için ödeme prosedürü ve iki petrol taşımacılığı işletmecisinin teknik seviyedeki etkileşim mekanizması değişmedi” denildi.

Ukrtransnaft, ek bir anlaşmanın imzalanmasının “Ukrayna petrol taşıma sisteminin uzun vadeli olarak güvenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmasını garanti ettiğini” vurguladı.

УКРТРАНСНАФТА ПРОДОВЖИЛА ДОГОВІР НА ТРАНЗИТ НАФТИ ТЕРИТОРІЄЮ УКРАЇНИ НА 10 РОКІВ 3 грудня 2019 року АТ…

Укртранснафта paylaştı: 3 Aralık 2019 Salı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com