“Poroşenko Radikal Milliyetçilerden Kaçıyor!” Fotoğrafının Altından Ne Çıktı?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’da bazı internet siteleri, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun seçim mitingi sırasında “radikal milliyetçilerden kaçarken” göründüğü iddia edilen bir fotoğrafı yayımlayınca sosyal medyada “şenlik” yaşandı. Ancak daha sonra fotoğrafı çeken gazeteci haberin yanlı ve kasıtlı yorumlandığını ve iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek ortalığı yatıştırdı.

Fotoğrafta Poroşenko’nun, arkasında “Ulusal Kolordu” adlı radikal milliyetçi örgüt mensupları varken koşar adım yürüdüğü görülüyor.

Ukraynalı UNİAN ajansının foto muhabiri Leonid Şevçuk, Facebook hesabından konuya açıklık getirdi.

Fotoğrafı kendisinin çektiğini belirten Ukraynalı gazeteci, “Başkanın fotoğrafını çeken benim. Orada insanlara doğru yürüyor! Kaçmıyor, bir yere gitmiyor, binlerce insanın olduğu kalabalığa doğru ilerliyor” diye yazdı. Ukraynalı fotoğrafçı, fotoğrafın mitingden önce çekildiğini de ekledi.

Ukrayna’da geçtiğimiz günlerde bir grup radikal milliyetçi, Devlet Başkanı Poroşenko’nun konvoyunun önünü kesme girişiminde bulunmuştu. Polisin müdahalesi sonrası çıkan çatışmada 20’ye yakın güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Kaynak: Turkrus.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com