Poroşenko KTMM’ye Güven ve Destekleri İçin Kırım Tatarca Teşekkür Etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, 31 Mart 2019 tarihinde ülkede yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde Poroşenko’nun adaylığını destekleme kararını açıklayan Kırım Tatar Milli Meclisine (KTMM) Kırım Tatarca teşekkür etti.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Poroşenko, “Kırım Tatar Milli Meclisine güven ve desteği için teşekkürlerimi bildiriyorum. Biliyoruz ki, Kırım topraklarında Ukrayna’nın devlet egemenliği sağlanacak, yarımadanın yerli halkı olan Kırım Tatarları ise nihayet kendi topraklarında haklarını tamamen elde edeceklerdir. ”

Bilindiği gibi Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM), Ukrayna’da 31 Mart tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun adaylığını desteklediğini açıkladı ve Ukrayna vatandaşlarını onun adaylığını desteklemeye çağırdı.

Kaynak: qha.com.tr

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com