Onur Taahhüt Ternopil bölgesinde karayolu restorasyonuna başlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türk Onur firması, Ternopil bölgesinde M-12 uluslararası karayolunun 47 kilometrelik bölümünün tamir ve bakımına Mart ayında başlayacak.

Bölge otoyol servisi tarafından yayınlanan bir mesajda “Ternopil bölgesindeki karayolu servisi ve M-12 otoyolu Striy – Ternopil – Kropivnitskiy – Znamenka’nın rutin bakım ihalesini kazanan Onur, bir anlaşma imzaladı. Türk karayolu devi, Ternopil’den Berezhaniy’e kadar olan 47 km’yi restore edecek.” denildi.

Ternopil bölgesinde 2021 yılındaki ilk yeni inşaat sahası olduğu; kaba asfalt kaplama ve diğer yol çalışmalarına Mart ayının ikinci yarısında başlanacağı belirtildi.

Onarım sırasında M-12 karayolu üzerinde bulunan 6 adet köprü ve üst geçit restore edilirken, yerleşim yerlerine yeni aydınlatma, kaldırımlar, çitler ve drenaj döşenecektir. Yol işaretlemeleri soğuk plastik ile yapılacaktır.

Onur, Hırvatistan, Ukrayna, Tunus, Moldova, Umman, Ekvator Ginesi ve Türkmenistan’da devlet ve yerel yolların yapımı ve yeniden inşası için birçok farklı projeyi başarıyla tamamlamıştır. Onur, yüksek iş kalitesi nedeniyle Ukrayna Cumhurbaşkanı tarafından Özel Liyakat Madalyası aldı.

M-12 otoyolunun onarımı, Cumhurbaşkanı’nın Büyük İnşaat programının önceliklerinden birisidir. M-04 otoyolu ile birlikte Ukrayna’nın Bağımsızlığının 30. yıldönümüne adanmış yeni bir rota oluşturmaktadır. M-30 otoyolu Striy’den (Lviv bölgesi) İzvarin’e (Lugansk bölgesi) gidecek ve Ukrayna’daki en uzun otoyol olacak. Yolun toplam uzunluğu 1,392.3 km olacaktır. Sembolik olarak Batı’yı ve Doğu’yu bağlamaktadır .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com