Mariupol’da bir çocuk hastanesinin bombalanması sırasında yaklaşık 50 kişi yanarak can verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mariupol’da bir çocuk hastanesinin Rus işgalciler tarafından bombalanması sırasında yaklaşık 50 kişi diri diri yandı. Şehrin altyapısının %90’ından fazlası yok edildi.

Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko “Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya karşı işlediği suçların siyasi ve hukuki sonuçları” konulu bir yuvarlak masa toplantısında Mariupol’da bir çocuk hastanesinin Rus işgalciler tarafından bombalanması sırasında yaklaşık 50 kişi diri diri yandığını belirtti.

Türk büyükelçiliği Çernovtsi’den Kiev’e geri döndü

Belediye başkanına göre, yakın zamana kadar bir kalkınma sembolü olan Mariupol, şimdi Rus işgalciler tarafından neredeyse tamamen yok edildi. Özellikle, şehrin altyapısının %90’ından fazlası tahrip olmuştur. Bunların en az %40’ı artık kurtarılamaz durumdadır. Şimdi belediye meclisi, ortak ve özel mülkiyetin yok edilmesiyle ilgili gerçekleri kaydeden bir komisyon oluşturdu. Bugüne kadar, 300’den fazla kayıt eklendi. Ancak asıl suç binlerce Mariupol sivilinin öldürülmesi oldu.

Boyçenko “Yalnızca ön tahminlere göre, Mariupol’da ablukanın uygulandığı ay içinde yaklaşık 210’u çocuk olmak üzere 5 bin kişi öldü. Rus terörist birlikleri bir numaralı çocuk hastanesine çok sayıda çok güçlü bombalar attı, şehir hastanesinin binalarından birini yıktı. Binada bulunan 50 kişi diri diri yakıldı. O sırada 900’den fazla kişinin bombardımandan saklandığı drama tiyatrosu. Bunlar, Mariupol’un sivil nüfusunun hedeflenen imhasının sadece birkaç örneği.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com