Malyar: Ruslar, ölen askerlerini memleketlerine götürmeden Ukrayna’da gömüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Malyar, kayıpları anlattı: Rusya'da dokuz kat daha fazla ölü var

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar’ın bildirdiğine göre, gerçek kayıpları gizlemeye çalışan Ruslar, geçici olarak işgal altındaki Ukrayna topraklarında ölen askerlerinin toplu defnediyor.

Telegram mesajında Malyar “Şu anda cephelerin her yerinde çatışma var. Çok sayıda düşman ölüyor. Hem Doğu’da hem de Güney’de her gün yüzlerce ölü. Rus işgal kuvvetlerinin komutanlığı gerçek personel kayıplarını gizlemeye çalışıyor ve kalıntıları Rusya’ya taşımadan geçici olarak işgal altındaki topraklarda defin işlemlerini yapıyor.” şeklinde yazdı.

Ölen askerlerinin cesetleri yaktıklarını da ifade eden Malyar “Evet, Zaporoje bölgesindeki Melitopol yakınlarında, işgalciler tarafından kamyonlarla teslim edilen Rus askerlerinin cesetleri açık bir alanda neredeyse sürekli olarak yakılıyor. Yerel sakinler, karakteristik keskin dumanı uzun süredir hissediyorlar.” dedi.

Herson’daki Rus askerlerinin defin alanının toplamda 100 hektarı aştığını vurgulayan Malyar, “İşgalciler, Herson bölgesinden ölüleri Çaplin Bölge Hastanesi morguna getiriyor ve biri 100 hektara kadar alana sahip iki yere gömüyorlar.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com