Litvanya Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya 3 milyon adet mühimmat transferini duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı

Litvanya Savunma Bakanlığı, Litvanya’nın Ukrayna ordusuna 3 milyon üniteden fazla mühimmatın yanısıra uzaktan patlatma sistemleri ve kış ekipmanı teslim ettiğini bildirdi.

Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas,Ukrayna’ya yardım etme konusundaki kararlılığımız değişmez. Destek paketlerimizi oluşturarak Ukrayna’nın en önemli ihtiyaçlarına ve önceliklerine yanıt veriyoruz.” dedi.

Litvanya ordusu tarafından yeni bir askeri yardım partisi Çarşamba günü Ukrayna tarafına teslim edildi.

Kasım ayının başlarında, Litvanya Savunma Bakanlığı, gerekli ekipmanlarla birlikte NASAMS füze fırlatma sistemlerinin ve bir dizi elektrik jeneratörünün Ukrayna ordusuna devredildiğini bildirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ajansa göre Litvanya, askeri teçhizat sağlamakla birlikte sürekli olarak Ukrayna ordusunu eğitiyor, yaralıların tedavisi ve rehabilitasyonunu sağlıyor, uzmanlarla istişareler düzenliyor ve ayrıca Ukrayna’yı desteklemek için uluslararası fonlara kaynak ayırıyor.

Litvanya’nın Ukrayna’ya yaptığı askeri yardımın toplam değerinin neredeyse yarım milyar avro olduğu belirtiliyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com