Kuleba, Ukrayna’nın Putin’in kış terörünü de yendiğini söyleyerek Rusya’ya tavsiyede bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna "barış formülünü" özel bir zirvede tartışmak istiyor: Kuleba, şartları açıkladı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitryi Kuleba, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’nun kış terörüne dayandığını ve yendiğini, AB’nin de “Moskova’nın kahkahalarına” rağmen Rus gazı olmadan donmadığını vurguladı.

Facebook’ta bir mesaj yayınlayan Kuleba “1 Mart 2023’te Putin, topyekun işgal gününden bu yana beşinci büyük yenilgisini aldı: Ukrayna kış terörünü yendi. Tarihimizin en sert kışını yaşadık. Soğuk ve karanlıktık ama yılmadık.” diye yazdı.

Bakan, “Moskova’nın kahkahalarına rağmen Rus gazı olmadan donmayan AB de kazandı” diyerek Rusya’ya bir tavsiyede bulundu: “Rusya’ya bir tavsiye: Gazınızla ve füzelerinizle boğulun.” dedi.

Ben Ukraynalıyım: Yurtdışındaki Ukraynalılar için yeni uygulama başlatıldı. Türkiye’de de çalışıyor

Kuleba, Ukrayna’nın Rusya’ya tatttırdığı diğer 4 mağlubiyeti de şöyle açıkladı:

“İlk yenilgi, saldırının ilk dakikalarından itibaren Putin’in bizi korkuyla felç etmesine izin vermediğimiz zamandı.

İkincisi, Rus yıldırım planını bozduğumuz zamandır. Ukrayna ne üç günde, ne yedide, ne bir ayda ne de bir yılda düştü. Ve asla düşmeyecek.

Diplomatik cephede Rusya Federasyonu’na üçüncü yenilgiyi verdik: Ukrayna için dünya koalisyonu, kararlar, izolasyon, silah akışı, yaptırımlar, enerji, Ukrayna’ya mali ve insani yardım.

Dördüncü yenilgi, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ve Ukrayna Savunma Kuvvetlerinin geri kalanının etkili eylemleri ve karşı saldırıları sonucunda Rusya’nın işgal altındaki Ukrayna topraklarının büyük bir bölümünü kaybetmesidir.

Nihai zafere daha çok var. Ama sen ve ben zaten nasıl kazanılacağını biliyoruz. Bunun için her gün çalışmalı ve Ukrayna’ya inanmalıyız.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com