Kış, Ukrayna’daki savaşın gidişatını nasıl etkileyecek? General Hodges’ın değerlendirmesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa’daki ABD kuvvetlerinin eski komutanı emekli general Ben Hodges’a göre kışın başlamasıyla birlikte savaş koşulları daha da zorlaşacaktır. Aynı zamanda, işgalcilerin kendilerini savunması, Ukrayna birliklerinin saldırmasından daha zor olacaktır.

Hodges “Ukrayna Genelkurmayının Rus birliklerine baskı yapmaya devam edeceğinden ve onlara ayağa kalkma, yeniden bir araya gelme veya bir şeyler öğrenme fırsatı vermeyeceğinden eminim. Bu çok önemli. Askerler için koşullar daha zor olacak, ancak koşullar saldıran Ukrayna kuvvetlerine göre savunmadaki Rus işgalciler için daha zor olacak” dedi.

Pentagon, Ukrayna için yeni savunma yardım paketinin içeriğini açıkladı

Hodges, Rusların donanımsız, hazırlıksız ve eğitimsiz olduğunu da sözlerine ekleyerek Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ilerlemeye ve başarıya ulaşmaya devam edeceğine inandığını söyledi.

Aynı zamanda, saldırının kış şartları ile daha zor ve ilerlemenin daha yavaş olacağını belirten Hodges, “Örneğin, hava durumu insansız hava araçları için komplikasyonlara neden olabilir. Ancak hepsi aynı hava koşullarında olacak, ancak Ukrayna ordusu kış arifesinde daha hazırlıklı ve daha etkili olacak.”

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com