Kiev’de 28 yeni vaka, toplam koronavirüs vakası 189 oldu (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko yaptığı online basın toplantısında son 24 saat içinde, Kiev’de 28 kişinin daha koronavirüs enfeksiyonu vakasının doğrulandığını ve toplamda 189 vakaya ulaşıldığını belirtti.

Son gün 2 hasta ise kaybedildi.

“COVID-19 ile yaşayan insan sayısı son 24 saat içinde 28 kişi arttı! Ve iki kişi de hayatta kalamadı. Başkentte 189 doğrulanmış koronavirüs vakası vardır. Bunlardan üçü ölmüştür.” dedi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı Kiev Şehir Laboratuvar Merkezi, dün teşhis konulan Kiev sakinleri arasında: 16-70 yaş arası17 erkek ve 17-69 yaş arası 11 kadın olduğunu; 56 ve 69 yaşındaki iki kadının da koronavirüse bağlı olarak vefat ettiğini belirtti. Mevcut hastalar arasında iki küçük çocuk vardır: 16 yaşında bir erkek ve 17 yaşında bir kız.

Dün laboratuvar testleri yapılan 13 hasta başkentin sağlık kurumlarına yatırılırken, 15’i kendi kendine tecrit için evlerinde doktorların gözetimi altında tedavi edilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com