Johnson, Zelenskiy’e İngiltere’de Ukrayna ordusuna geniş çaplı eğitim programı teklif etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

17 Haziran’da cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev’de görüşen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna silahlı kuvvetlerine 120 günde 10 bin asker yetiştirme potansiyeli olan büyük bir eğitim operasyonu önerdi.

Reuters tarafından bildirildiğine göre Johnson “Ukrayna ordusu, devletinizin egemenliğini korumak için İngiliz füzelerini kullanıyor, aynı zamanda bizim doğal olarak kabul ettiğimiz özgürlükleri de korumak için. Bu yüzden Başkan Zelenskiy’e savaştaki dengeyi değiştirebilecek yeni bir büyük askeri eğitim programı önerdim.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna dışına para çıkarırken yapılan ihlaller için para cezası yasasını imzaladı

İngiltere ordusunun her 120 günde bir 10,000 Ukrayna askerini eğitebileceğini vurguladı.

Johnson, “Son ziyaretimden iki ay sonra, Ukraynalıların cesareti ve dayanıklılığı ve her zamankinden daha güçlü ve durdurulamaz kararlılığı ile Putin’in beyhude hırslarından kurtulacağını biliyorum.” diye ekledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson 17 Haziran’da ani bir ziyaretle Kiev’e geldi. Bu, Johnson’ın tam ölçekli bir savaşın başlamasından bu yana Ukrayna’ya yaptığı ikinci ziyaret.

Nisan ayında Kiev’i ziyaret eden ilk G7 ülkesi lideri olmuştu.

Taraflar, ağır silah ve hava savunma sistemleri arzını artırma ihtiyacı, ekonomik yardım, saldırgan üzerindeki yaptırım baskısı, Ukrayna’ya güvenlik garantileri konularını görüştüler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com