Noter İşlemlerini Konsolosluklarda Online Yaptırabilirsiniz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Adalet Bakanlığı, yurt dışında yaşayanların, 6 Nisan 2019’dan itibaren konsolosluklar aracılığıyla noter işlemlerini, Türkiye’ye gelmeden bin 53 kalemde yapabildiğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, yeni düzenleme öncesinde yurt dışında yapılan işlemlerin posta ve kargo yoluyla ilgili kişilere ulaştırıldığı, bunun bazı mağduriyetlere yol açtığı belirtildi. Konsolosluklar ve Türkiye Noterler Birliği bilişim sistemi arasında sağlanan entegrasyon sonrasında yurtdışında yapılan işlemler için aynı anda yurtiçinde bulunan noterliklerden örnek alınması mümkün hale geldi.

Yeni uygulamayla posta gönderilmesine gerek kalmaksızın yapılan işlemin örneği, yetkilendirilen kişi tarafından Türkiye’deki herhangi bir noterlikten alınabiliyor. Böylece yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye’deki işlemlerinin daha hızlı, güvenli ve kolaylıkla görülebilmesine olanak sağlanıyor.

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com