İşgalcilerin bombardımanı sebebiyle Zaporoje nükleer santralinin enerjisi tamamen kesildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İşgalcilerin bombardımanı sebebiyle Zaporoje nükleer santralinin enerjisi tamamen kesildi

Energoatom, Çarşamba gecesi düşman bombardımanının bir sonucu olarak Zaporoje nükleer enerji santralinin enerjisinin kesildiğini ve devreye alınan dizel jeneratörlerin 15 günlük yakıtının bulunduğu bildirdi.

Energoatom yayınladığı Telegram mesajında şöyle dedi:

“Zaporoje Nükleer Enerji Santrali’nin (NES) ırkçı bombardıman sebebiyle enerjisi tamamen kesildi.

Dün, 2 Kasım 2022, ırkçı bombardımanın bir sonucu olarak, Zaporoje NES’in güç sistemi ile son iki yüksek voltajlı iletişim hattı hasar gördü. Saat 23:04’te istasyon tamamen karartma moduna girdi. 20 dizel jeneratörün tamamı devreye alındı.

Ukraynalı öğretmenler Google ve UNESCO’dan 30 bin dizüstü bilgisayar aldı

Şu anda, ZNES’in kendi ihtiyaçları için güç kaynağı şeması optimize edilmiştir, 9 dizel jeneratör çalışır durumda bırakılmıştır. Güç üniteleri 5 ve 6, soğuk bir duruma aktarılmıştır.

Dizel jeneratörlerin ZNES’in tamamen karartılması modunda çalışması için 15 günlük yakıtı bulunmaktadır. Gerisayım başladı.

Tesisin işgali ve Rosatom temsilcilerinin çalışmalara müdahalesi sebebiyle, Ukrayna tarafının ZNES’yi güvenli bir modda tutma olanakları önemli ölçüde sınırlıdır.

Bir kez daha, uluslararası toplumu ZNES’in mümkün olan en hızlı şekilde silahsızlandırılması, tüm Rus askeri personelinin istasyon alanından ve Energodar kentinden geri çekilmesi ve Zaporoje NES’nin tüm dünyanın güvenliği için Ukrayna’nın tam kontrolüne geçmesi konusunda acilen önlemler almaya çağırıyoruz!”.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com