İran insansız hava araçlarının bileşenlerinin çoğu ABD ve Avrupalı şirketler tarafından üretiliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GUR) İran’ın İHA’larının çoğu parçasının ABD, Avrupa ve diğer müttefik ülkelerdeki şirketler tarafından üretildiğini açıkladı.

GUR’a göre bu bilgi Ukrayna’da düşürülen İran yapımı insansız hava araçlarından toplanan yeni istihbarat verileriyle kanıtlanmaktadır. Ukrayna askeri istihbarat uzmanları, İran insansız hava araçlarının bileşenlerinin %75’inin Amerikan üretimi olduğunu ortaya çıkardı.

NATO Parlamenter Asamblesi Rusya’yı terör ülkesi olarak tanıdı

Bu sonuçlar, Ukraynalı askerlerin zarar görmeden yere inen Muhacir-6 da dahil olmak üzere birkaç insansız hava aracını düşürmesinden sonra yapıldı. Yine daha önce askeri istihbarat görevlileri, Rusların Ukrayna’daki askeri operasyonlar için İran’dan satın aldığı insansız hava aracının bileşenlerinin nereden geldiğini öğrenmişti. Ek olarak, Ukrayna Savunma Bakanlığı uzmanları, İran’ın resmi dili olan Farsça ile işaretlenmiş ayrıntıları keşfetti.

Yabancı ülke temsilcilerinin Rusya’ya silah ve bileşenleri tedarikine karıştığına dair tüm kanıtların, onlara ekonomik yaptırımlar uygulanması için uluslararası kuruluşlara teslim edileceği bildirildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com