IMF: Ukrayna’nın bu yıl 42 milyar dolarlık bütçe desteğine ihtiyacı olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
IMF: Ukrayna'nın bu yıl 42 milyar dolarlık bütçe desteğine ihtiyacı olacak

Rusya Federasyonu’nun başlattığı savaşın devamı bağlamında Ukrayna’nın bu yıl bütçe desteği için en az 42 milyar dolarlık uluslararası yardıma ihtiyacı var.

IMF genel müdürü Kristalina Georgieva, “Şu an itibariyle, ihtiyaçların (Ukrayna için bütçe desteği) bu yıl için 42 milyar dolar tutarında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Uluslararası desteğin güçlü kalması sebebiyle bunun mümkün olabileceğine olan güvenini dile getiren Georgieva, “Dün Ukrayna ile ilgili yuvarlak masa toplantısında Ukrayna’ya verilen desteğin istikrarlı ve sağlam olduğu yönündeki açıklamaları duyduğuma çok memnun oldum.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Aynı zamanda Ukrayna ve bölgenin ekonomik sorunlarının çözümü için öncelikle Rusya savaşının durdurulması gerektiğini vurgulayarak “Öncelikle savaş, her gün erkeklerin, kadınların ve çocukların öldürüldüğü ve yaralandığı bir trajedidir. Bu yüzden onların iyiliği için bu savaşın sona ermesine ihtiyacımız var” diye vurguladı.

Buna ek olarak Georgieva, Ukraynalı yetkililerin savaşın harap ettiği ülkede ekonomiyi istikrara kavuşturma çabalarını da takdir etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com