İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük kriz: Ukrayna’dan gelen mülteci sayısı 5 milyonu aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: Vikipedi

Birleşmiş Milletler, mültecilerin ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin sayısıyla ilgili verileri güncelledi. Yaklaşık bir buçuk milyon Donbass sakininin suya erişimi yok.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından bildirildiğine göre savaşın başlangıcından bu yana 5 milyondan fazla insan Ukrayna’yı terk etti. Hızla büyüyen mülteci krizi, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en kötü kriz. Aynı zamanda, Ukrayna’da ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin (IDP’ler) sayısı 7.7 milyon kişiye ulaştı.

Türkiye , Suriye’ye asker taşıyan Rus uçaklarına hava sahasını kapattı.

Verilere göre, yaklaşık 13 milyon kişi etkilenen bölgelerde mahsur kalıyor veya oradan çıkamıyor. Buna ek olarak, Doğu’da şu anda 1.4 milyon kişinin suya erişimi yok ve Ukrayna genelinde 4.6 milyon kişi bu erişimi kaybetme riskiyle karşı karşıya. BM ayrıca Herson’daki zor insani durumun devam ettiğine işaret ediyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com