Hollanda’ya karşı 3-2 kaybeden Şevçenko: Bu maçtan dersimizi aldık

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna milli takımı teknik direktörü Andrey Şevçenko, Euro 2020’de Hollanda’ya karşı 3-2 skorla yenildikleri maçın sonrasında Mikolenko’nun hatasını ve Marlos’un oyuna girişini açıkladı.

Şevçenko “Takımın performansından memnunum, özellikle ikinci yarıda 2-0 mağlup durumdayken maça tutunmasından. Bugün maçı kaybetmiş olmamıza rağmen bunu artı olarak kaydedeceğiz.

Bu seviyede, bu kadar ciddi takımlara bir şeyler vermeniz gerektiğini her zaman bilmeniz gerekiyor. Fırsatlar da yarattık, ilk yarıda çok enteresan devam filmleri gördük, çok başarılı kullanamadık. İkinci yarı bu anlamda daha iyiydi.

Mikolenko? Herkes hata yapar, çılgın anlar vardır. Öğrenmeliyiz, hepimiz onu destekledik, kimse takımımızın gösterdiği tepkiden ve gösterdiği futboldan utanmasın.

Zubkov’un değişikliği ile alakalı şunu söyleyebilirim bu tür maçlarda hızlı oyunculara ihtiyaç var. Marlos’u bir oyuncu olarak takdir ediyoruz, takıma neler verebileceğini biliyoruz, mükemmel çalıştı, yerini alan oyuncu da orta sahayı güçlendirmek ve maçta hareketi arttırmayı sağladı oldu. Sonrasında fırsatlar oluşturduk ve kullandık.

Hala iki maçımız var, grup aşaması bir maçtan oluşmuyor, her fırsata sarılmamız gerekiyor. Kuzey Makedonya maçına hazırlanacağız.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com