Erdoğan, Putin’i tahıl anlaşmasına geri dönmeye zorlayacak, ancak nüanslar var  (uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İnsan hakları aktivisti Mark Feigin, Putin’in tahıl anlaşmasını belirli koşullar altında uzatmayı kabul edeceğine inanıyor; ancak bunun için şimdiye kadar olduğundan çok daha fazla taviz verilecek.

Böyle bir tahmin, insan hakları aktivisti Mark Feigin tarafından dile getirildi ve aynı zamanda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın saldırgan üzerinde yeterli baskı kaldıracına sahip olduğuna dikkat çekti. Uzman, Türkiye’nin gölge ithalat konusunda Rusya Federasyonu’na baskı yapabileceğine dikkat çekerken, “Boğaziçi ve Çanakkale Boğazları kaldıraç mı, değil mi?” dedi.

Uzman, Putin’in Türkiye ile ilişkileri bozmakla ilgilenmediğini de kaydederek “Türkiye’ye güceneceksin ve o zaman silah tedarik etmeyecek veya Ukrayna’nın yanında savaşa daha fazla dahil olmaya başlayacak. Türkiye zaten Ukrayna’ya yardım ediyor ama bu bir oran meselesi. Bir tane varken, on olur. Peki ne yapmalı?” diye belirterek, burada Putin’in “dikkatli oynaması” gerektiğini vurguladı.

Putin’in her halükarda tahıl anlaşmasını uzatmayı kabul edeceğini belirten Feigin  “Evet, Putin büyük ihtimalle vaat edileni alacak. Bence “Rosselkhozbank” SWIFT’e bağlanacak, sonra tekrar kesilecek. Öyle de olsa Putin tavizlerini alacak. Erdoğan bu konuda 

ABD ve ortakları ile  anlaşacak. Anlaşma devam edecek ve bundan sonra da görülecek, bu nedenle yargılamak zor.” dedi.
Ukrayna’nın ise herhangi bir taviz vermeye hazır olmadığını vurgulayarak “Rusya Federasyonu, Kremlin’in istediği her şeyi (Kırım köprüsündeki saldırıların durdurulması) başaramayacak, ancak tahıl anlaşması ortaklar için, Batı için, Güney için ve Doğu için sancılı bir konu. Bu yüzden onlar bu konuda tavizler verecek ama bu tavizler “on – off” prensibine vesile olacak” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com