Erdoğan, Britanya ve Estonya başbakanlarıyla Ukrayna’nın tahıl ihracatını görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile telefonda Rusya tarafından engellenen Ukrayna limanlarından tahıl ihracatı sorununu çözme çabalarını görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İdaresi İletişim Başkanlığı tarafından bildirildiğine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Johnson ile yaptıkları görüşmede savunma sanayisinde iş birliği başta olmak üzere, Türkiye-İngiltere ilişkileri ve Rusya-Ukrayna savaşı dâhil bölgesel konular ele alındı. Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’daki tahılın güvenli şekilde ülkeden çıkarılması için mutlaka çözüm bulunması gerektiğini belirtti.” denildi.

Arestoviç, Kiev’e füze saldırısı tehdidi konusunda uyardı ve en tehlikeli bölgeyi belirtti

Aynı zamanda Callas ile yaptığı bir görüşme hakkında ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında etken olacak Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için Birleşmiş Milletler ile müşterek gayret içerisinde olduklarını ifade etti.” denildi.

Bu arada The National News’e göre , İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Trass, Rusya’nın Ukrayna limanlarını Rusya tarafından abluka altına almasının neden olduğu küresel gıda kıtlığı ve Ukrayna’dan tahıl ihracatına yönelik uluslararası çabalara verilen desteği görüşmek üzere Çarşamba günü Türkiye’ye gidecek.

Trass İngiliz Parlamentosuna “Müttefiklerimizle güvenli geçişi sağlamak ve Odessa’nın savunmasının tam olarak sağlandığından emin olmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Odessa’dan tahıl ihraç etmek için başka neler yapabileceğimizi görüşmek üzere Türkiye’ye gidiyorum” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com