Ekonomi Bakanı’na göre Ukrayna’da yatırım için en cazip sektörler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko’ya göre Ukrayna’da yatırımlar için en cazip sektörler makine mühendisliği, enerji, bilgi teknolojisi, tarım ve inşaat sektörleridir.

"Investnyani": Ukrayna'nın yatırımcılara sunduğu vergi ve gümrük avantajları

Ekonomi Bakanlığı’nın basın servisinin bildirdiğine göre, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Yulia Sviridenko Dünya Bankası Bölge Direktörü Arup Benerji ile yaptığı görüşmede “Ukrayna’da yatırım için en cazip sektörler makine mühendisliği, enerji, bilgi teknolojisi, tarım ve inşaattır. Bu nedenle, bu önceliklerin 2022-2026 yılları için Ukrayna ile Ortaklık Stratejisine yansıtılacağını umuyorum.” dedi.

Müzakereler sırasında, 2022-2026 için Ukrayna ve Dünya Bankası’nın yeni Ortaklık Stratejisinin hazırlık durumu ele alındı ve işbirliğinin temel konuları tartışıldı.

Stratejinin hazırlanmasına ilişkin istişareler Şubat 2022’ye kadar sürecek ve ilk taslağın önümüzdeki yıl Mart ayında sunulması bekleniyor.

Groisman: Ukrayna’nın bütünlüğü konusunda referandum olamaz

Aynı zamanda, Ukrayna tarafı, devlete ait işletmelerin reformu, kamu-özel sektör ortaklıklarına yatırımların çekilmesi, makro-finansal sürdürülebilirliğin sağlanması, toprak reformunun başlatılması, enerji geçişi, kritik ve sosyal altyapının restorasyonu vb. konularda Dünya Bankası’nın danışmanlık ve uzman desteğine güvendiğini kaydetti.

Ukrayna’nın ihracatının rekabet gücünün artırılması konusu ise ayrı olarak ele alındı. Ekonomi Bakanlığı, İhracat Kredi Kurumu’nun (ECA) verimli çalışması için yasal ve düzenleyici destek üzerinde çalışıyor .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com