CREDİTWEST BANK, devlet açık artırma sistemi SETAM ile işbirliğine başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki ilk Türk bankası olan CreditWest Bank, el konulanlar ile banka mülklerinin satışı için devlet elektronik açık artırma sistemi olan SETAM ile işbirliğine başladı.

Geçtiğimiz gün, bankanın online bir müzayedede doğrudan lot sergilemesine izin verecek anlaşma imzalandı.

Anlaşma hükümlerine göre banka, her türlü rehinli ve hacizli malları ve alacaklıların alacaklarını elektronik açık artırmaya çıkarabilecek. Satış, fiyat indirimi olmayan klasik müzayedelerde ve adım adım fiyat indirimli müzayedelerde gerçekleşecektir. Online müzayedelerde mülk alıcıları, OpenMarket satış sistemine kaydolan herkes olabilir.

CreditWest Bank Yönetim Kurulu Başkanı Igor TikhonovSETAM ile işbirliğine başlamaktan mutluluk duyuyoruz, çünkü son yıllarda şirketin profesyonel faaliyetlerinde önemli bir büyüme ile yeni kullanıcıların ve ortakların bu platforma aktif katılımını gözlemledik. İşbirliğimizin, ihtiyaç halinde bankamızın rehinli, hacizli mal ve alacak haklarını hızlı bir şekilde satmasına ve piyasa değerlerinin şeffaf bir şekilde belirlenmesine yardımcı olacağına inancımız tamdır.

Açık artırmamız, satılık varlıklarla ilgilenen geniş bir kullanıcı tabanına sahiptir. Arsalar, binalar, konut gayrimenkul nesneleri, takipteki alacaklar ve çok daha fazlası bizim aracılığımızla satıldı. OpenMarket açık ve esnek bir müzayededir, bu nedenle hem ortaklarımızdan hem de alıcılarımızdan gelen tekliflere her zaman açığız” dedi.

OpenMarket müzayedesi (Ukrayna Adalet Bakanlığı’na bağlı SETAM), İnternet üzerinden mülk satmanın ve satın almanın basit ve etkili bir yoludur. Online müzayede, 2014’ten beri Ukrayna genelinde faaliyet göstermektedir. İşin başlangıcından bu yana toplam satış tutarı 19.4 milyar UAH’dır.

CREDITVEST BANK, Ukraynalı ve yabancı müşterilere kaliteli hizmet sunmaya açık, Ukrayna’daki ilk Türk bankasıdır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com