Çin’den tahliye edilenleri taşıyan uçak Borispol’de

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre Ukrayna ve diğer devletlere ait vatandaşları Çin’den tahliye eden uçak Harkov’a gitmeden evvel yakıt ikmali için Kiev Borispol havaalanına indi.

“Çin’den tahliyeleri gerçekleştiren Ukrayna uçağı, yakıt ikmali için Borispol havaalanına indi. Orada yakıt ikmali sonrasında Harkov Uluslararası Havaalanı’na uçacak. Mürettebat ve eskort personelinin raporlarına göre, uçaktaki herkes sağlıklı ve uçmaya devam edebilirler” denildi.

İçişleri Bakanlığı SkyUp havayoluna ait uçakta 45 Ukrayna vatandaşı ve 27 yabancı, mürettebat ve refakatçi doktorlar olduğunu söyledi.

Varışta, uçaktaki tüm kişilerin, havaalanının özel olarak belirlenmiş bir alanında Dünya Sağlık Örgütü’nün Uluslararası Sağlık Tüzüğü uyarınca tüm sağlık ve epidemiyolojik güvenlik norm ve kurallarına uygun olarak sınır kontrolünden geçeceği belirtilmektedir.

Uçakta Ukraynalılarla birlikte Norveç, İsrail, Belarus, İspanya, Karadağ, Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Kosta Rika, Panama ve diğer ülkelerin vatandaşları var.

Son verilere göre, 20 Şubat itibariyle 2,118 kişi koronavirüsten öldü. Çin anakarasındaki koronavirüs enfeksiyonu vakalarının sayısı 74,576 kişiye ulaştı, 16,155 kişi tedavi edildi ve hastanelerden taburcu edildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com