Borrell, Rusya’nın Belarus’ta nükleer silah konuşlandırması halinde yeni yaptırımlar konusunda uyardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı şu anda ana konu değil.

Avrupa Birliği, Rusya’nın Belarus’ta taktik nükleer silahlar konuşlandırması durumunda yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduğunu belirtti.

Avrupa diplomasisi başkanı Josep Borrell’e göre Beyaz Rusya’ya nükleer silah yerleştirmek sorumsuz bir tırmanma ve Avrupa güvenliği için bir tehdit anlamına gelmektedir.

Borrell, “Belarus yine de bunu durdurabilir, bu onların seçimi. AB, daha fazla yaptırımla yanıt vermeye hazır.” dedi.

25 Mart’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus’ta Rus taktik nükleer silahlarını konuşlandırma planlarını açıkladı. Depolama tesisinin inşaatının 1 Temmuz’da tamamlanacağını kaydetti.

Aynı zamanda Putin, böyle bir adımın nedeninin İngiltere’nin Ukrayna’ya seyreltilmiş uranyum mühimmatı sağlama niyeti olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu’nun planları nedeniyle Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’nin derhal olağanüstü bir toplantıya çağrılmasını talep etti. Dışişleri Bakanlığı, saldırgan ülkenin niyetlerini “suçlu Putin rejiminin bir başka provokatif adımı” olarak nitelendirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com