Avrupa İş Birliği üyesi CEO’ların % 70’i Ukrayna arazi piyasasının açılmasını destekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa İş Birliği üyesi şirketleri CEO’ları arasında yapılan bir ankete göre CEO’ların % 70’i, arazi piyasasının açılmasını ve yabancılara satışını desteklerken, katılımcıların yalnızca % 30’u buna karşı çıkıyor.

Bu veriler, 2019 yılının ikinci yarısı için birlik üyeleri arasındaki Yatırım Çekiciliği Endeksi çalışmaları çerçevesinde elde edilmiştir.

Anket sonucunda hazırlanan raporda “Bugün Ukrayna’da toprak konusu epeyce düzenlenmiş ve politikleştiriliyor. Bu nedenle, her şeyden önce, toprak reformu konusunda şeffaf reformlar yapma ve bürokratik işlemlerin seviyesini azaltma ihtiyacı hakkında konuşmak önemlidir. Açıkçası, Ukrayna’nın yatırım çekiciliğini arttırmak için şeffaf bir arazi piyasasına ihtiyaç var.” denildi.

Investindex’in sonuçlarına göre:

  • Yatırımcıların% 17’si yatırım ortamını çekici buluyor. Olumlu kazanımlar arasında: arazi piyasası reformunun başlaması, siyasi durumun istikrara kavuşturulması, istikrarlı bir ulusal para birimi, Vergi ve Gümrük hizmetleri reformu, imtiyaz mekanizmasının başlatılması, Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Mahkemesinin çalışmaya başlaması, enflasyonun düşürülmesi, limitlerin kaldırılması,;
  • % 37’si yatırım ortamının olumsuz olduğunu düşünüyor. Sebepler : yüksek düzeyde yolsuzluk, zayıf bir yargı, iş gücü, yetenek ve sermaye çıkışı, yavaş ilerleyen bürokrasi, Merkez Bankası çevresindeki durum ve kolluk kuvvetlerinin baskısı, IMF ile işbirliği içinde potansiyel bir bozulma , yeni hükümetin turbo rejimi ve popülizm.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com