Ukrayna ve Polonya Lviv bölgesinde ortaklaşa gaz arayacaklar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya’nın büyük devlet doğalgaz şirketi PGNiG ve ERU Yönetim Hizmetleri (ERU grubun ana şirketi) Ukrayna’nın batı kesiminde, Polonya sınırına yakın bir bölgede işbirliği ve hidrokarbon üretimi ve araştırması üzerine keşif anlaşması imzaladı.

Şirketler arasındaki anlaşma, Lviv bölgesinde (Polonya sınırına yakın) hidrokarbon bulunan bir bölgede ortak faaliyetler yürütmelerini sağlayacak. Öncelikle 2500 metre derinliğe kadar bir keşif kuyusu açılacak ve jeofizik araştırmalar yapılacaktır. Keşif çalışmaları, gerekli tüm onay ve izinler alındıktan hemen sonra başlayacaktır.

Şu anda Peremişl sahasından gaz üretiminin yılda 0.48 milyar metreküp olduğu, ancak 1971’de 3.7 milyar metreküp seviyesine ulaştığı bildiriliyor. Resmi belgelere göre, rezervler yaklaşık 65 milyarı halihazırda üretilmiş olan yaklaşık 74 milyar metreküp doğal gazdı. Bununla birlikte, son jeofizik çalışmalar ve daha önce toplanan verilerin yeniden analiz edilmesi sayesinde PGNiG, Peremişl sahasının 20 milyar metreküp ek gaz içerebileceğini umuyor.

Bu varsayımlar, yeni keşif kuyuları ve son 3 yılda PGNiG tarafından yürütülen eski kuyuların yeniden iyileştirilmesi ile doğrulandı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com