ABD, vatandaşlarına Ukrayna’yı mümkün olan en kısa sürede terk etme tavsiyesinde bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarına Ukrayna’ya seyahat etmemelerini ve halihazırda ülkede bulunan tüm Amerikalılara, artan Rus işgali tehdidi ve COVID-19 salgını sebebiyle Ukrayna’yı en kısa sürede terk etmelerini tavsiye ediyor.

ABD Büyükelçiliği’nin internet sitesinde yayınlanan turistler için tavsiyede “Artan Rus askeri harekatı ve COVID-19 tehditleri nedeniyle Ukrayna’ya seyahat etmeyin; Ukrayna’dakiler şimdi ticari veya özel yollarla ayrılmalıdır. ” denildi.

Kuleba: Rusya, Soğuk Savaş’ta SSCB’nin kaybının intikamını almaya çalışıyor

ABD vatandaşları hala Ukrayna’da kalmaya karar verirlerse, “suç, sivil huzursuzluk ve Rusya savaşa girerse olası düşmanlıklar nedeniyle aşırı dikkatli olmaları gerektiğini” vurguluyorlar.

Açıklamada “Ukrayna sınırında Rusya’nın askeri varlığında bir artış olduğuna dair haberler gelmeye devam ediyor, bu da Ukrayna’ya karşı önemli bir askeri harekatın olasılığına işaret ediyor. Özellikle Ukrayna’nın Rus işgali altındaki Kırım’daki ve Rus kontrolündeki doğu Ukrayna’daki sınırlarındaki güvenlik koşulları tahmin edilemez ve uyarı vermeden bozulabilir.” diye vurgulandı.

ABD hükümetinin Ukrayna’nın herhangi bir yerinde Rus düşmanlığı olması durumunda ABD vatandaşlarını tahliye edemeyeceğini açıklayarak “Askeri harekat herhangi bir zamanda ve herhangi bir uyarı olmaksızın başlayabilir ve ABD Büyükelçiliğinin, ABD vatandaşlarına Ukrayna’dan ayrılmaları için yardım da dahil olmak üzere konsolosluk hizmetleri sunma kabiliyetini ciddi şekilde etkilenecektir” denildi.

Ukraynalılar yatırımlarını nasıl değerlendiriyor (araştırma)

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com