ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya yaklaşık 40 milyar dolarlık yardım paketini onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tasarı kongre üyelerinin çoğunluğu tarafından desteklendi. Ayrıca, belgenin senato tarafından onaylanması gerekiyor ve ardından başkan tarafından imzalanacak.

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi, Ukrayna’ya 39.8 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Oylama sonuçlarına göre 368 temsilci tasarıyı desteklerken, 57’si karşı oy kullandı.

Tasarı, güvenlik yardımı olarak Ukrayna’ya 6 milyar dolar sağlanmasını öngörüyor. Özellikle Ukrayna silahlı kuvvetleri ve ulusal güvenlik kuvvetleri için eğitim, teçhizat ve silah temini, lojistik destek, malzeme ve hizmetlerini içermektedir.

Rusya’da Ukraynalıların yerleştirildiği 66 kamp bulundu: Sibirya’dan Uzak Doğu’ya kadar

Ayrıca, mültecilere barınma ve dil kursları sağlamak da dahil olmak üzere, mültecileri desteklemek için 900 milyon dolar sağlanmaktadır. Yaklaşık 8.7 milyar dolar da “Ukrayna’daki acil ihtiyaçları karşılamak için” Ekonomik Destek Fonu’na gidecek.

Daha önce, ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’yi, önerilen 33 milyar dolarlık talebi desteklemeye çağırdı. Aynı zamanda, Temsilciler Meclisi tarafından önerilen yasa tasarısı, Ukrayna’ya askeri ve insani yardım için ek 3.4 milyar dolar içermektedir.

Ayrıca, belgenin ABD Senatosu tarafından onaylanması gerekiyor ve ardından başkan tarafından imzalanacak.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise Senato’nun belgeyi geçirmek ve imza için Biden’a göndermek için hızlı hareket edeceğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com