Erdoğan, Ukrayna’ya solunum cihazları ve koruyucu giysiler gönderme sözü verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanları Vladimir Zelenskiy ve Recep Tayyip Erdoğan arasında, koronavirüsle mücadele çabalarını koordine etmek amacıyla bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisi raporuna göre “Muhataplar, koronavirüsün dünyaya yayılması konusundaki durumu ve her iki ülkede de vatandaşların korunmasını sağlamak için alınan tedbirleri konuştular. Ukrayna ile Türkiye arasında salgın ve sonuçlarıyla mücadele çabalarını; iki ülke işbirliğini koordine etmek için bir dizi pratik düzenleme konusunda anlaşmaya varıldı.” denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Ukrayna tarafının solunum cihazı ve koruyucu giysi temini taleplerini derhal dikkate alma konusunda söz verdi.

Buna ek olarak, Zelenskiy Türkiye’ye Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği tutarlı destek, Kırım’ın yasadışı ilhakının kınanması ve Kırım Tatarlarına destek için teşekkür etti.

Taraflar Türkiye’ye giriş yasağı ile bağlantılı olarak Türk-Bulgar sınırındaki Ukraynalı taşımacıların durumunu da konuştu. Erdoğan, sorumlu bakanlıkları bu konuda görevlendirerek durumun yakın gelecekte çözüleceğinden emin olduğunu belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com