Zelenskiy: Ukrayna, yeni silah sevkiyatı aldığında Rusya’nın doğudaki saldırısını durduracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın şu anda inisiyatifi elinde bulundurduğu doğu cephesinde Rus birliklerinin ilerleyişini durdurabileceğine inanıyor. Bu, Ukrayna’nın ortaklarından yeni silah sevkiyatı almasıyla gerçekleşecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Mezola ile ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy “Silah stokları artarsa onları doğuda durdurabiliriz. Artık orada inisiyatif onlarda. Bu bir sır değil. Onları durdurup inisiyatifi kendi elimize almalıyız.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ona göre bu, rotasyona gitmesi gerekenlerin yerini alacak yeni tugayların olması durumunda mümkün olabilir. Devlet başkanı, herhangi bir dış yardıma ilişkin kararın alınmasından, bu yardımın Ukrayna cephesinde görülmesine kadar geçen sürenin “kilometre cinsinden değil, haftalar ve aylarla” ölçüldüğünü belirtti.

Zelenskiy ayrıca, Rusya Federasyonu’nun askeri gruplarını her yönde güçlendirmesine rağmen “düşündükleri kadar iyi durumda olmadıklarını” söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com