Zelenskiy: Rusya Ukrayna şehirlerine 2960 füze fırlattı, bu terördür

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Seul’de gerçekleşen “Asya Liderliği” konferansının katılımcılarına hitap eden Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Rusya’nın Ukrayna’ya 2960 füze attığını ve bunun bir terör olduğunu ifade ederek, eğer cezasız kalırsa dünyanın başka yerlerinde, başka ülkelerde tekrarlanacağını belirtti.

Zelenskiy, Rus topçularının Ukrayna şehirlerini rehin aldığını vurguladı. Ona göre, Rus ordusu, toplarının ve roketlerinin sıradan şehirleri ve yerleşim alanlarını vurabilmesi için saldırılar organize edecek.

Avrupa Birliği 13.8 milyar dolar değerindeki Rus varlıklarını dondurdu

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı füze terörü kullandığını vurgulayarak “Bu sabah itibariyle 2960 füze. Rusya’nın şehirlerimize fırlatmayı başardığı sayı tam olarak bu kadar. Ve füzelerin ana hedefi sivil yapılardır” diye ekledi.

Cumhurbaşkanına göre bu, insanları şehirlerden sürmeyi ve her Ukraynalıya bir terör devleti korkusu hissettirmeyi amaçlayan bir Rus taktiğidir.

Zelenskiy, dünyada başka hiçbir devletin dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılmasına, komplo teorilerine, Rusya’nın yaptığı kadar çok para harcamadığını vurguladı. Asya’nın Rus yalanlarından arınmış olmadığını da sözlerine ekledi. Aynı zamanda, tüm dünya ülkelerinin, kitlesel yalanlar yoluyla nüfuzlarını yaymaya çalışanlardan kendilerini korumaları gerektiğini vurguladı.

Zelenskiy, Ukrayna’nın savunması ve bir terör devletine karşı yaptırımları güçlendirmek adına silah ortaklarına yönelmesinin sadece Ukrayna’nın savunmasını ilgilendirmediğini kaydetti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com